fbpx
user_mobilelogo

Speeldatums

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

De FKNR staat sinds 2018 onder leiding van Chef-dirigent kapitein Alfred Willering. Deze muzikale duizendpoot is een hedendaags Nederlands componist, dirigent en tubaïst. Willering volgde na zijn opleiding aan de muziekschool in Hardenberg  een muziekstudie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar hij bastuba en dirigent|HaFa-directie studeerde. In juni 2001 is hij afgestudeerd met het einddiploma HaFa-directie. 

Willering kwam al op vroege leeftijd in aanraking met muziek. Zijn vader was organist en bassist en van hem kreeg hij zijn eerste orgellessen. Op vroege leeftijd begon Willering een opleiding aan de muziekschool in Hardenberg, eerst op het orgel, later op flugelhorn. Na een aantal jaren flugelhorn stapte hij over op eufonium en later de tuba. Op 18-jarige leeftijd werd Willering dirigent van het jeugdorkest van "de Eendracht" uit Hardenberg. Deze ervaring was dusdanig stimulerend dat Willering besloot een muzikale loopbaan te volgen.

De jaren orgelles die hij heeft gevolgd zijn nog steeds van groot nut voor het componeren en arrangeren van muziekstukken. Daarnaast begeleidde Willering erediensten in de gereformeerde kerk van Hardenberg.

Willering volgde vervolgens een muziekstudie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar hij bastuba en dirigent|HaFa-directie studeerde. In juni 2001 is hij afgestudeerd met het einddiploma HaFa-directie. Gedurende de opleiding was Alfred al muzikaal actief op diverse gebieden. Samen met enkele medestudenten speelde hij in het ensemble Riverbrass en hij werd aangenomen als bassist bij het Trompetterkorps Bereden Wapens in Amersfoort en bij Regimentsfanfare "Garde Grenadiers en Jagers" van de krijgsmacht.

Daarnaast is hij als dirigent werkzaam bij Fanfare Korps Voorst uit Voorst, Christelijke muziekvereniging De Bergklanken uit Berghuizen en Harmonie Crescendo Gramsbergen uit Gramsbergen. Willering ook actief bij het Drents Jeugd Orkest. 

Zijn vrije tijd gebruikt Willering hoofdzakelijk voor het componeren van nieuwe stukken en het arrangeren van werken voor verschillende HaFaBra-bezettingen.