fbpx
user_mobilelogo

Speeldatums

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Zevende jaargang “Holidays Are Coming” Kerstshows

Fanfare Korps Nationale Reserve ontvangt LoïsLane!

- Amersfoort, oktober 2018 -
Holidays Are Coming is de jaarlijkse show van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) en staat garant voor een sfeervol in Amerikaanse big-band stijl concert waarvoor het orkest elk jaar andere bekende solisten en groepen inviteert. Dit jaar zijn de zusjes Loïs Lane uitgenodigd.

Deze kerstshow staat geprogrammeerd op 14 en 15 december in Theater Flint in Amersfoort, 20 december in Schouwburg de Kring in Roosendaal en sluit af in de muziekfabriek Adams in Itteroort op 21 december 2018.

Fanfare Korps Nationale Reserve

De FKNR is één van de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht en bestaat helemaal uit reservisten. Het orkest speelt veelal voor het Korps Nationale Reserve, de Koninklijke Landmacht en is vaak onderdeel van militaire uitvoeringen in binnen- en buitenland. Een jaarlijks terugkerend optreden is het korpsconcert in Theater Flint dat altijd in in het laatste weeknd van maart plaatsvindt, tenzij het paasweekend is. Hier weet het orkest het publiek steeds weer opnieuw te verrassen met een bijzonder samengesteld concert.

Alfred Willering.
De FKNR staat sinds 2018 onder leiding van Chef-dirigent kapitein Alfred Willering. Deze muzikale duizendpoot is een hedendaags Nederlands componist, dirigent en tubaïst. Willering volgde na zijn opleiding aan de muziekschool in Hardenberg  een muziekstudie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar hij bastuba en dirigent|HaFa-directie studeerde. In juni 2001 is hij afgestudeerd met het einddiploma HaFa-directie.

Loïs Lane.
“My Best Friend” en ”A Christmas Letter from a Soldiers Wife”, alle twee liedjes van de succesvolle zussen Monique en Suzanne Klemann die al sinds 1985 het duo Loïs Lane vormen. De groep werd opgericht door Monique en kort daarna versterkt door Suzanne. Al snel creëren de dames een karakteristieke sound waarmee ze later grote hits scoren waarvan de meest bekende hit “My Best Friend” is geworden. Hun eerste hit was de titel song van de film “Amsterdamned”van de gelijknamige film van regisseur Dick Maas. Tot op de dag van vandaag is LoïsLane nog steeds een graag geziene gast op internationale festivals en evenementen en het pop circuit. 

#Home
Het thema van de kerstshow is #Home, een toepasselijke titel voor iedereen die de kerst het liefst thuis bij familie en vrienden wil vieren. Ook dit jaar zijn er bekende en veelal Amerikaanse kerst liedjes in de show opgenomen die de sfeer bepalen. Door de keuze van LoïsLane zitten er ook een aantal verrassende versies van liedjes in het programma waarbij de sfeer varieert van de roaring twenties big-band naar de grootste kersthit van de laatste jaren “All I Want For Christmas” van wereldster Mariah Carey. Maar ook eigen hits van LoïsLane zijn verpakt in een kerstarrangement en vormen een mooie combinatie van de pop zangeressen en het orkest.

Deze kerstshow met een vijftig koppig Fanfare orkest is de ideale start in aanloop naar de kerst 2018, een show om met familie en vrienden naartoe te gaan en je te laten onderdompelen en verrassen in een avond van herken- en meezingbare kersthits uit verschillende decennia.